IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск пие „конското успокоително“ – кетамин, но не смята, че това е проблем

20 март 2024 15 00

Милиардерът отрича да е наркоман, но взима лекарството, което пиеше и покойният Матю Пери

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Илон Мъск разкри, че употребява кетамин, казвайки, че успокоителното лекарство се отразява добре на бизнеса му. Милиардерът не смята, че неговите инвеститори трябва да се притесняват от факта, че той пие въпросното лекарство, което се дава само със специална рецепта, особено след като бизнес делата му продължават да са супер печеливши.

„Това, което има значение, е крайният резултат“, каза 52-годишният технологичен магнат в „Шоуто на Дон Лемън“ в понеделник. „Tesla струва приблизително колкото цялата останала част от автомобилната индустрия… така че това ми се отразява доста добре“, добави той пред водещия, като посочи: „От гледна точка на инвеститор, ако има нещо, което вземам, трябва да продължа да го вземам.“

Мъск каза на 58-годишния Лемън, че приема кетамин само „от време на време“, когато е в „отрицателно химическо състояние на ума“, заявявайки, че обикновено приема малка доза през седмица. „Това не е нещо обичайно.“

След това основателят на SpaceX разкри, че дисоциативният анестетик, който, според него му е предписан от лекар, е „полезен за излизане от негативна нагласа“.

Мъск се поколеба да потвърди, че е бил диагностициран с депресия, но каза, че по-скоро има „периоди, когато има нещо като химическо отрицателно състояние в мозъка си подобно на депресия“.

Мъск освен това посочи, че не пие алкохол и не употребява твърди наркотици. Собственикът на X каза в интервюто, че трезвеността за него не е проблем и че работата му потвърждава това. „Ако използвате твърде много кетамин, не можете наистина да свършите работа, а аз имам много работа“, обясни той.

„Обикновено имам 16-часов работен ден. Това е нормално за мен и е рядкост да изляза дори през уикенда, така че всъщност нямам ситуация, в която да не съм умствено бодър за продължителен период от време“, заключи Мъск, добавяйки „Наистина не мога да си пилея времето, защото имам много работа за вършене.“

Съобщава се, че други звезди, като Пийт Дейвидсън, също са се обърнали към кетамина, за да си помогнат при проблеми с психичното здраве. Въпреки това, лекарството може да бъде вредно и дори смъртоносно, ако не се използва правилно, какъвто беше случаят с Матю Пери.

През декември 2023 г. беше разкрито, че звездата от „Приятели“ е починал от „острите ефекти на кетамина“, след като в кръвта му бяха открити големи количества от въпросния анестетик, който е известен още и като „конско успокоително“.

Д-р Банколе Джонсън, един от водещите невролози и лекари в света, каза пред Page Six по това време, че Пери вероятно е използвал кетамина като вид наркотик заради халюциногенните му ефекти. Джонсън също така посочи, че кетаминът е „като цяло безопасен, когато се прилага от обучени здравни специалисти в медицинска среда за лечение на депресия или посттравматично стресово разстройство“.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари