IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жив ли е крал Чарлз – какво се случва с британската монархия

20 март 2024 16 30

Руски медии пишат, че кралят е мъртъв

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Жив ли е крал Чарлз III? 

Това е големият въпрос, след като множество руски медии заявиха, че монархът на Великобритания е починал. Поредната спекулация идва на фона на множество проблеми в кралското семейство, включително слухове, че и Кейт Мидълтън не е сред живите. След като принцесата на Уелс се появи с принц Уилям на фермерски пазар преди дни, сега всички насочиха вниманието си към Чарлз, който не е забелязван на публично място от седмици. Кралят се бори с раково заболяване, а няколко медии в Русия заявиха, че той вече е починал и Уилям се готви да заеме мястото му.

Но какво казват от Бъкингамския дворец? Говорители на кралското семейство заявиха, че феновете и медиите трябва да се информират само от тях за новини около монархията и да не вярват на слухове в социалните мрежи или непотвърдени публикации в изданията. И официалното становище по случая с живота на крал Чарлз е, че той е жив и продължава да се бори с болестта си. 

„Щастливи сме да съобщим, че кралят продължава с официалните си и лични задължения“, казват от Бъкингамския дворец пред информационната агенция ТАСС. 

Малко по-късно в официалния профил на кралското семейство в X (бившия Туитър) се появи снимка на 75-годишния монарх, който се среща с ветерани от Корейската война на 19 март, доказвайки че Чарлз е жив и се чувства добре. Той отбеляза 70 години от подписването на мира, който приключва военния конфликт. Според официалното описание в социалните мрежи, 60 000 британски военни са участвали в сраженията, като 1100 са загубили живота си. 

Спекулациите около състоянието на Чарлз се появиха малко повече от месец, след диагностицирането му с рак. Болестта бе открита, докато монархът се подложи на операция за уголемена простата. Веднага започнаха леченията, като от Бъкингамския дворец заявиха, че ракът няма общо с предишните заболявания. 

„През този период Негово Величество ще продължи да извършва работа по документацията както обикновено“, заявиха говорители на краля, като допълниха, че той ще ограничи публичните си прояви и ще бъде заместван от други членове на семейството. Чарлз благодари за бързата реакция на лекарите и заяви, че остава позитивно настроен за лечението си, като няма търпение да се завърне сред своите поданици. 

Ракът на крал Чарлз е уловен в ранен стадий – прогнозите са оптимистични

Крал Чарлз е диагностициран с рак

Докато Чарлз се фокусира върху здравето си, съпругата му Камила и синът му Уилям го заместваха на няколко официални събития, най-скорошното от които бе празникът на Британската общност на 11 март. 

Кралят все пак изпрати съобщение чрез видео, в което благодари за милите думи и топлите пожелания в дните след поставената му диагноза. „В замяна аз мога да продължа да ви служа по най-добрия начин“, допълни той. 

До този момент не е ясно кога Чарлз ще се появи отново сред публиката, като най-оптимистичните залози са за събитията Trooping the Colour, които ще се проведат на 15 юни. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари