IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки заболяването си, Майкъл Джей Фокс е готов да се завърне в Холивуд

9 април 2024 08 40

Но при едно условие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Майкъл Джей Фокс не е готов да се сбогува с киното, въпреки двойното си пенсиониране. 

Актьорът от „Завръщане в бъдещето“ говори откровено за дългогодишната си кариера в интервю за Entertainment Tonight по време на ежегодната гала, организирана от едноименната му фондация. Целта на събитието е да се увеличи осведомеността около болестта на Паркинсон, както и да се съберат средства за намиране на лечение. Събитието се състоя на 2 април в Нашвил, но интервюто бе публикувано преди дни.

По време на галата Фокс изгледа видео с интервю от миналото, което е дал пред ET, когато е бил на 22 години. По това време той е промотирал телевизионния ситком Family Ties, в който взима участие. Пред камерата споделя, че иска да изпита абсолютно всичко в Холивуд, разпростирайки се отвъд актьорството и експериментирайки с писане, режисура и дори монтаж. Сега, 30 години по-късно, Фокс разкрива, че мечтите му сериозно са се променили с времето.

„Най-голямата ми цел беше да създам семейство. Имаме четири невероятни деца и това е най-голямото ми постижение“, казва актьорът за живота си с Трейси Полан, за която е женен вече 35 години. Другата му постигната мечта е създаването на едноименната фондация, с която се опитва да намери лек за болестта на Паркинсон. 

Попитан дали някога би се върнал към Холивуд, Фокс отговори „Ако някой ми предложи роля, от която да съм доволен и да ми донесе наслада, чудесно. Бих се върнал към актьорството, ако някой ми предложи роля, с която мога да покажа реалния си живот, моите битки“.

Актьорът сподели и още една щастлива новина – дъщеря му ще се омъжва. По думите му, засега годината се очертава като много обещаваща и надеждна, като на хоризонта са се наредили все хубави събития.

Въпреки че е бил изправен пред серия от предизвикателства през последните години, Фокс е успял да ги премине с помощта на семейството и хората, с които работи. „С тях успях да се изправя пред трудностите и да ги преодолея, за да бъда готов за нови неща“, допълва още актьорът. Казва още, че животът се върти изцяло около това да се наслаждаваш на новите изживявания, да буташ напред и да се опитваш да изпълниш целите, за които си на този свят.

През 2020 година Фокс разкри, че обмисля второ пенсиониране заради борбата си с паркинсон. Той беше диагностициран през 1991 година, когато бе едва на 29 години. В книгата си No Time Like the Future актьорът пише, че работата в Холивуд не го определя като човек, допълвайки че единствената причина, поради която се отказва от киното, са здравословните му проблеми.

„Зараждащото се намаляване на способността ми да прочитам думи и да ги повтарям дословно е само най-новата капка в морето. Има причини за пропуските ми в запаметяването – било то възраст, когнитивни проблеми заради болестта, разсейване от постоянните симптоми на паркинсон или липса на усещане заради гръбначния мозък – но аз го разбирам като послание, индикатор“, пише Фокс.

Завръщане в бъдещето: Майкъл Джей Фокс се събра с Кристофър Лойд

Майкъл Джей Фокс се пропил след диагнозата Паркинсон

В изтънчения дом на Майкъл Джей Фокс и Трейси Полън

Допълва, че си има време за всичко, но неговото време за 12-часов работен ден със запомнянето на седем страници сценарий е далеч зад гърба му. Поне засега.

Фокс за последно бе видян на големия екран през 2019 година в See You Yesterday. Той също така бе основна тема на документалния филм Still: A Michael J. Fox Movie, който може да бъде гледан в Apple TV+.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари