IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадем правилната рутинна грижа за кожата през пролетта

20 март 2024 14 50

Ето какво да включите в ежедневието си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта е тук и е време да посрещнем началото на слънчевите сезони. През зимата, поради по-студеното време, обикновено се предпочитат по-плътни овлажнители и по-силно хидратиращи продукти. Но точно както пролетта носи леко, свежо усещане на света, най-добре е да смените рутината си с по-леки и нежни продукти. 

Как да изградите рутина за грижа за кожата и да разберете как да използвате правилните продукти вече може да бъде доста объркващо и понякога дори обезсърчително. Ето защо тук ние даваме нашите пролетни ттоп препоръки за четирите най-често срещани типа кожа – мазна, комбинирана, нормална и суха. Време е да кажете сбогом на зимната кожа и да поздравите свежия, сияен тен. 

Пролетна рутина за грижа за кожата

1. Върнете леките почистващи продукти

Нека поговорим за първата и най-важна стъпка в рутинната ви грижа за кожата – почистването! Продуктите тук почистват и подготвят кожата за следващите стъпки във вашата рутина, а грешният избор може да увреди кожната ви бариера. 

почистване на

Снимка: iStock

Признаци за грешно почистващо средство 

Намирането на най-подходящия почистващ продукт за вашия тип кожа може да бъде трудно, но тези съвети могат да го направят малко по-лесно. Ако вашият избор кара лицето ви да се стяга, тогава е време да смените нещата с по-нежен и по-малко изсушаващ продукт. Усещате ли сърбеж след почистване? Това значи, че почистващото средство не действа и кожата ви казва, че изборът ви не е подходящ. Най-добре е да тествате нови продукти зад ухото си, като по този начин, ако има реакция, тя се появява на по-малко чувствителна и видима част от кожата.

2. Време е за ексфолиация

ексфолиране istock

Снимка: iStock

Точно както пролетта носи нов живот и ново начало, използването на правилния ексфолиант е важно за подпомагане на премахването на мъртвите кожни клетки, без да претоварва кожата. Когато включите ексфолиант в пролетната си рутина, започнете бавно и дайте време на кожата си да се адаптира. Препоръчваме да ексфолирате само веднъж седмично и да усетите поносимостта си, като в зависимост от това може да увеличите или намалите честотата на ексфолиране. 

3. Включете серум

серум istock

Снимка: iStock

След това е време да разгледаме серумите. Те дават на кожата допълнителна любов и подхранване. Това е особено важно през пролетта, защото кожата е била изложена на по-суровия зимен климат дълги месеци. С прехода към по-слънчево време тя е готова за по-свеж и плътен вид. 

4. Изберете лек овлажнител

крем за

Снимка: iStock

През зимата плътният и тежък овлажнител може да остави кожата да се чувства подхранена и защитена. Въпреки това, когато времето започне да се затопля, плътните овлажнители могат да накарат кожата ви да усеща тежина и прекалено омазняване. Ето защо през пролетта е най-добре да изберете лек и по-дишащ овлажнител. 

Бръчки около очите – как да се отървете от тях

Съвети за перфектна кожа – правилната употреба на продуктите

Какво представлява жълтата кожа и как да я третирате

5. Използвайте слънцезащита

коса, слънце,

Снимка: iStock

Слънцезащитният крем е един от най-важните продукти, които можете да включите в рутинната си грижа за кожата. През зимата може да не сте използвали толкова често продукта, но с настъпването на пролетта е време да промените това. По този начин ще можете да се наслаждавате на дълги разходки под топлото слънце, без да се притеснявате за потенциалните увреждания от ултравиолетовите лъчи. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари