IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компютърът - новият най-добър приятел на човека

28 юли 2011 05 30

Сбогом, куче!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Персоналният компютър е изместил кучето като най-добрия приятел на човека, установи британско проучване.

Само 6 на сто от анкетираните британци считат, че този вид домашни любимци си остават най-преданият им другар. 67 на сто от поданиците на Нейно Величество са на мнение, че най-верният им помощник в живота е компютърът

Авторът на проучването Пол Алън установи, че във възрастовата група на 18-24 годишните стопани на кучета, 71 на сто от анкетираните се доверяват повече на лаптопа, отколкото на четириногия си компаньон.

"Сега вече можеш дори да излезеш на разходка с компютъра си, стига да притежаваш нетбук или таблет, така че и в това отношение домашният любимец губи от предимствата си", коментира Пол Алън. Въпрос на време е умната машинка да се научи да ни носи пантофите, както сега правят кучетата, за да ни се харесат.

Изследователският екип анкетирал 2000 британци и установил, че мъжете два пъти повече се доверяват на компютъра, отколкото на кучето, в сравнение с дамите, стопанки на този вид домашни любимци.

Със западането на печатните издания, в историята ще отиде още едно домашно задължение на британския Шаро - да носи в уста всекидневника на стопанина си.

Но всички тези новини не са съвсем лоши за кучешката популация на Великобритания. С по-лесния достъп до интернет стопаните все по-лесно получават ветеринарни съвети и помощ, за да бъдат техните любимци в най-добра кондиция. От намирането на най-добрия ветеринар до най-удобните места за разходка, мрежата се оказва идеален съюзник за четириногите.

Така че нищо чудно в близко бъдеще компютърът да се превърне и в най-добрия приятел на кучeтата, прогнозира списанието

(БТА)

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари