IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАСА дава 18 500 долара. Изискването – да спите 2 месеца

4 април 2019 14 30

Търси се начин за пълноценна почивка в Космоса

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обичате да спите? Може би имаме точната работа за вас. Или по-точно НАСА има такава. Животът в космоса не е лесно нещо и спането там категорично не се усеща като това на Земята – най-малкото различната гравитация се отразява на функционирането на тялото.

И все пак сънят е базов за човешкото тяло и затова НАСА в колаборация с Европейската космическа агенция (European Space Agency) е готова да направи тест с доброволци за откриване на оптималните условия за сън. Разбира се, участниците ще бъдат възнаградени.

Проучването

За изучаването на условията учените търсят 12 мъже и 12 жени на възраст между 24 и 55 години, които ще лежат в специално създадени легла в продължение на 2 месеца срещу компенсация в размер на 18 500 долара.

По време на проучването доброволците няма да могат да правят упражнения. Те ще бъдат подложени на различни тестове относно физическото и емоционалното им здраве, мускулна сила, равновесие и сърдечносъдова функция през цялото време. Освен това половината от участниците ще бъдат подложени на въздействието на антигравитационна камера.

Също така доброволците ще трябва да се задоволят с пълен покой и минимална активност. На практика се очертават два месеца в пълен мързел и сън.

Бихте ли се включили?

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари