IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почивка сред природата – в екокапсула

3 юни 2019 12 00

Заменя старата и неудобна палатка

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Обичате ли да ходите на почивка сред природата? А кое предпочитате повече – да отседнете в някоя къща за гости или да разпънете палатката сред гората? Ако сте привърженици на къмпингуването, може да си подарите едно по-луксозно и същевременно екоизживяване. Словашка фирма предлага заслони от ново поколение, които могат да бъдат наети за определен период от време. 

Екокапсулите са „палатките на най-новите технологии“ или нещо като малки каравани от друго поколение. Те са снабдени с легла, соларни панели и всичко необходимо за живеене. Могат да бъдат разположени както на брега на морето, така и високо в планината. 

Сигурно си мислите, че въпросното изобретение е просто по-нов вариант на караваните, които познавате. Грешите! Освен панелите, чрез които в капсулите има електричество, те разполагат със специална ВЕИ система. Така, ако сте на по-ветровито място, също ще разполагате с ток. Имат и резервоари, в които се събира и преработва дъждовната вода, за да стане годна за битови нужди и къпане. 

На почивка в бъчва - защо не?!

Единственият недостатък на екокапсулите е, че побират най-много двама души. Отвътре дизайнът им е изчистен – в бяло и бежово, за да създава усещането за просторност. Въпреки че пространството не е чак толкова голямо, то побира до две легла, няколко шкафа за багаж, мивка и тоалетна с душ. 

Само за ценители: Нощувка в най-луксозната пещера в света

Разбира се, използването на минидомовете за къмпингуване струва по-скъпо, в сравнение с почивката на палатка. Те могат да бъдат наети и доставени(срещу заплащане) само за Европейския съюз, Австралия, Япония и САЩ. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари