IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристина Апългейт живяла седем години с множествената склероза преди официалната диагноза

21 март 2024 12 30

Актрисата бе диагностицирана през 2021 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт разказва за своето здравословно състояние и диагнозата за множествена склероза, която получи през 2021 година. 

Актрисата от „Женени с деца“ разкри, че е изпитвала симптоми на заболяването шест-седем години преди официално да бъде диагностицирана преди три години. 

„Забелязах, особено по време на първия сезон на Dead to Me, когато снимахме, че кракът ми започва да се огъва и да поддава. Тогава обаче просто си мислех, че съм дехидратирана, изморена или нещо подобно. След това нищо не се случваше с месеци наред, затова не му обръщах внимание“, казва Апългейт в интервю за сутрешното шоу Good Morning America. 

Но преди началото на снимките на последния сезон на сериала на Netflix звездата изпитала странно мравучкане в пръстите на краката, както и други симптоми, които я накарали да обърне по-сериозно внимание на здравето си. „Когато започнахме работа през лятото на въпросната година, ме караха на снимачната площадка с инвалидна количка. Не можех да се движа, така че трябваше да получавам помощ от всеки“, спомня си Кристина. 

Въпреки това, не тя е заподозряла, че може да страда от множествена склероза. Вместо това, 52-годишната актриса казва, че приятелката ѝ и колежка от Sweetest Thing Селма Блеър, която е диагностицирана със същото заболяване през 2018 година, я е накарала да се изследва. Тогава Апългейт се опитала да се пошегува и заявила, че едно и също медицинско състояние не се случва на двама души от един филм. 

„Ако не беше тя, щях да бъда в много по-тежко състояние“, каза сега Кристина. 

И въпреки огромната подкрепа, която получава от семейството, приятелите и феновете по целия свят, Апългейт казва, че понякога все още изпитва ярост, че трябва да се бори с множествената склероза. „Никога няма да се събудя и да се сметна за късметлийка. Това е повече от ясно. Със сигурност няма да се случи“, казва тя. 

И допълва: „Но може да достигна до момент, когато да функционирам малко по-добре. Сега се изолирам и така се справям със ситуацията – не излизам никъде, защото не искам. Трудно ми е“

Кристина Апългейт получи подкрепа от бастун и от дъщеря си Сейди

Заради множествената склероза, Кристина Апългейт се оттегля от киното

Напук на болестта – Кристина Апългейт се появи с дъщеря си

В друго интервю, пред Джими Кимъл, Апългейт казва, че се опитва да се справи с диагнозата си чрез хумор и малко ирония. „Гадно е. Няма да лъжа. И мисля, че всеки, който има МС, няма да ви каже, че това е най-хубавото нещо, което му се е случвало. Наистина не е. Защото превръща живота ти в ужас“, казва тя. 

Актрисата, която наскоро пусна своя подкаст MeSsy с приятелката си Джейми-Лин Синглер, казва, че невинаги може да бъде майката, която иска за 13-годишната си дъщеря Сейди. 

„Тя трябва да стане свидетел на линеенето на нейната майка, да загуби майката, която бях преди. Танцувахме всеки ден. Взимах я от училище. Работих в нейното училище, в библиотеката. Бях извън леглото и шетах из къщата. Вече не вижда тези неща. Това е загуба и за нея. И сега двете се учим да живеем с тази ситуация“, казва Кристина. 

Разкрива, че понякога симптомите са толкова болезнени, че не може да бъде до дъщеря си, която споделя със съпруга си Мартин Ленобъл. „Когато влезе в стаята ми и види, че лежа на една страна, знае, че не може да ме попита за нищо. И това ме наранява, наистина. Защото обичам да правя неща за детето си. Обичам да приготвям храната ѝ. Обичам всичко това, а сега понякога не мога да го правя. Но се опитвам. Опитвам се“, казва Апългейт. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари