IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на Кърт Кобейн: Искаше ми се да познавам татко

9 април 2024 10 40

Изпълнителят от Nirvana почина на 5 април 1994 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

30 години без Кърт Кобейн се навършиха на 5 април тази година!

В чест на тъжната годишнина единствената дъщеря на фронтмена на Nirvana, която се ражда през 1992 година от връзката му с Кортни Лав, сподели трогателен пост в социалните мрежи. 31-годишната Франсис Бийн публикува серия от снимки, включително такива от детството на Кърт, черно-бяла на ръцете му, както и такива от „последните ни мигове заедно“. Оказва се, че безцветният кадър е направен от Майкъл Стайп, който беше близък приятел на Кобейн и е кръстник на Франсис.

В трогателното си описание 31-годишната дама написа, че често ѝ се казва, че ръцете ѝ приличат на тези на баща ѝ. Тя също така сподели, че е искала да има възможността да прекара повече време с Кърт, за да го опознае. Франсис е по-малка от две години, когато баща ѝ умира.

„Преди 30 години животът на баща ми приключи. Втората и третата снимка запечатват последните ни мигове заедно, когато той все още беше жив“, започна Франсис посланието си.

Тя допълни, че баба ѝ Уенди, майката на Кърт, често допирала ръцете ѝ до бузите си, казвайки „имаш неговите ръце“. Тя дори ги помирисвала, сякаш са последният ѝ начин да се доближи възможно най-много до покойния си син. Сякаш са доказателство за съществуването му, замръзнало във времето. „Надявам се да държи ръцете му, където и да се намират“, пише още Франсис.

„През последните 30 години идеите ми около загубата са били в постоянен стадий на метаморфоза. Най-големият урок, който научих от скръбта, която изпитвам през по-голямата част от живота си, е това, че всичко има цел. Двойствеността на живота и смъртта, болката и радостта, ин и ян, трябва да съществуват едно до друго или нито едно от тях няма да има смисъл. Това е непостоянната природа на човешкото съществуване, която ни хвърля в дълбините на нашия най-автентичен живот“, гласи текстът.

Франсис продължава и пише: „Искаше ми се да познавам баща ми. Иска ми се да знаех ритъма на гласа му, как харесва кафето си или усещането да ме завива нощем, след като ми е прочел приказка за лека нощ. Винаги съм се чудила дали би хващал попови лъжички с мен през задушните лета във Вашингтон или ако е миришел на Camel Lights и ягодов нескуик – любимите ми неща“.

„Но има и дълбока мъдрост в това да вървиш по ускорен път към разбирането колко ценен е животът. Той ми даде урок за смъртта, който може да дойде само чрез преживяването на загубата на някого. Това е дарът да знаем със сигурност, когато обичаме себе си и хората около нас със състрадание, с откритост, с благодат. Толкова по-смислено е времето ни тук“, пише още Франсис.

Певицата също така спомена, че е запазила писмо, което баща ѝ й е написал преди да се роди, което включва ред, който гласи „Където и да отидеш или където и да отида аз, винаги ще бъда с теб“. Тя сподели „Той спази това обещание, защото присъства по толкова много начини. Дали чрез слушане на негова песен или чрез ръцете, които споделяме, в тези моменти мога да прекарам малко време с баща ми и той става трансцендентен“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atom (@grungerock94)

Франсис Бийн завърши като добави трогателна бележка за всички, които са преживели загуба. „За всеки, който се е чудил какво би било да живее заедно с хората, които е изгубил, днес ви споменавам в мислите си. Значението на нашата скръб е едно и също“, каза тя.

В своите истории в Instagram Бийн също така сподели домашно винтидж видео на себе си като бебе в ръцете на Кърт. Покойният певец изглежда изпълнен с радост от това, че прекарва време с малката си дъщеричка. В един момент той се обръща към Кортни Лав, която снима, и я пита „Снимаш ли всичко това?“, на което тя отговаря с положително „Да“. Кърт добавя „Не сме ли големи късметлии?“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atom (@grungerock94)

В чест на 30 години от смъртта на Кърт Кобейн феновете ще имат възможността да видят непубликувани досега снимки на него и Кортни Лав, както и на дъщеря им Франсис в нова фотокнига, която се очаква да излезе на пазара на 4 юни.

Озаглавена Family Values: Kurt, Courtney & Frances Bean, книгата ще съдържа 90 непоказвани досега кадъра на известното семейство, които са направени, когато Кърт и Лав посрещат фотографите Констанс Хансен и Ръсел Пийкок, познат като Гузман, в дома си за корицата на списание SPIN през 1992 година. Според официалното описание, само пет снимки от фотосесията са били използвани в изданието, а една допълнителна е била закупена от Rolling Stone след смъртта на Кобейн две години по-късно.

Фотосесията, която е направена през септември 1992 г. в дома на двойката в квартал Холивуд Хайтс в Лос Анджелис, веднага се превръща в емблематична след публикуването си и все още се помни днес със своите интимни, откровени снимки на двойката в леглото и с дъщеря им.

Разпространението стана известно като снимките „Семейни ценности“, тъй като Кобейн написа думите върху стомаха на Лав и имаше за цел да пренапише разказа около брака им. По това време двамата музиканти се бореха със зависимости и се опитваха да запазят попечителството над едномесечната тогава Франсис Бийн.

В допълнение към наскоро разкритите снимки, Family Values ще включва и есе от Гузман и въведение от писателя Майкъл Азеррад, който написа биографията на Nirvana от 1993 г. Come as You Are: The Story of Nirvana.

Гузман говори пред CNN за предстоящата книга, която беше замислена, след като двамата визуални артисти представиха редките снимки в изложба в галерия.

Фотографите обясниха, че първоначалната им визия за снимките е била двойката да „върши домакинска работа“, но бързо променили плановете си, веднага щом пристигнали в дома. Кобейн все още бил в леглото. „Тридесет години по-късно си помислихме, че може би това е бил целият план през цялото време. Защото той носеше тази изискана роба и това не е нещо, което някой би носил в ежедневието“, казва Гузман.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dollvanalove (@dollvanalove)

Фотографът допълва, че фотосесията в леглото в крайна сметка е създала уязвими кадри, а присъствието на Франсис Бийн е направило Кърт Кобейн по-отворен. „Те просто обичаха Франсис. Наистина беше толкова очевидно. Беше всичко за тях. Не ни обръщаха много внимание, когато бебето беше покрай тях“, казва Пийкок.

Кобейн и Лав започват връзка през 1991 година, като се женят през февруари на следващата година. По-късно, през август, двамата посрещат и единствената си дъщеря. Изпълнителите остават заедно до смъртта на Кобейн през 1994 година, когато той се самоубива само на 27 години.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари