IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да облека – 7 модни тенденции за стилна визия

8 април 2024 10 30

Независимо от сезона, винаги трябва да сме елегантни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Вече навлязохме в четвъртия месец от новата година и официално е пролет. Да, времето минава бързо, но това не трябва да ни разсейва от основната фокусна точка, а именно да изглеждаме елегантно и стилно във всеки един момент. Независимо дали работите от вкъщи и излизате само до фитнеса, на вечеря с половинката или разходка с приятелки, облеклото трябва да ви бъде точно избрано и подходящо съчетано. Това ще подобри не само настроението ви, но ще ви спечели и куп комплименти.

Изборът на дрехи обаче става все по-труден, особено ако се водите от социалните мрежи и дизайнерските предложения. Всеки сезон си има своя естетика, която уж трябва да се следва. Истината обаче е, че личният стил зависи изцяло от вас и вашите предпочитания, а това, което виждате онлайн или на модния подиум, е само добро предложение, което може да ви улесни. Както винаги, ние съветваме да се придържате към устойчивата мода и създаването на т. нар. капсулен гардероб, за да сте сигурни, че няма да ви се налага да купувате нови дрехи всеки сезон.

Ако всичко това ви се струва трудно, ние сме тук, за да ви помогнем. След като вече излязохме от тежката и изолационна зима, е време да изведем желанието си за социални преживявания на преден план, а с него идва и необходимостта от перфектния външен вид. Ето защо ние имаме седем предложения, с които ще ви помогнем да се облечете както трябва за всеки един повод.

7 модни тенденции за стилна визия

Втален костюм

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Staudinger (@staud)

Модерните костюми с панталони попадат в списъка с овърсайз дрехи откакто се помним, но през тази година тенденциите се обръщат. Вече виждаме редица дизайнери, които се насочват в обратната посока, като придават на кройките си много по-вталени и рационализирани пропорции. Вталени блейзъри, 3/4 ръкави и панталони тип цигара са ключови елементи, които ще сложат край на овърсайз костюма.

Големи колани

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

В своето дефиле за пролет/лято 2024 Том Форд показа редица визии, включващи колани с метални катарами. По същия начин марката Khaite проектира вариация със закопчаване, приличащо на скулптурирани ръце. Именно затова смятаме, че големите и забележими колани, особено със смели метални катарами, ще бъдат ключов аксесоар през тази година.

Сив деним

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Сивата гама по принцип е популярна през по-студените месеци, но 2024 е годината, в която не се подчиняваме на старите тенденции. Сега взимаме сивия деним с нас в пролетта, та дори и за лятото, за да създадем малко по-свеж вид. Вместо традиционните сини и черни дънки, ви предлагаме да оформите сивите с друг неутрален цвят, за да бъдете изцяло в разрез с приетите норми за пролетта.

Маслиненозелено

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @camillecharriere

Червеното може да е един от задължителните цветове за всяка година, но дефилетата в Маями ни показаха набор от ловджийски зелени визии, които имат сериозен потенциал да се превърнат в голямата цветова тенденция на 2024 година. Наситени маслинени тонове се появиха по цялата модна карта. В Bottega Veneta връхните дрехи бяха в зелен земен цвят, докато Ferragamo предложи елегантни аксесоари, включително известната си чанта Hug, в нов маслиненозелен цвят.

Чанти от велур

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Има всеобхватно възраждане на 70-те години на хоризонта и то е напът да изведе на преден план приток на модерни бохемски стилове. За ръчните аксесоари това означава, че меките велурени чанти с по-небрежни, по-неструктурирани форми от това, което сме свикнали да виждаме в момента, също ще бъдат на мода. Подгответе се да видите как се появяват повече велурени версии на дизайнерските чанти, както при итерацията на The Rows Margaux.

Пролетна мода – седемте цвята, които ще доминират

Сбогом, зима – седемте най-добри модни тенденции за пролет 2024

Сбогом, маратонки – обувките, които ще ги заменят тази пролет

Дизайни на точки

Досега през 2024 година щампите идват под формата на леопардова и змийска кожа, но през следващите месеци ще видим възраждането на любовта към белите точки. Miu Miu и Saint Laurent вече показаха редица визии, които включваха изящния мотив, който пасва както на шифонени горнища, така и на рокли с халтер деколте.

Мрежести пантофки

Това е една от противоречивите тенденции, която не всеки ще опита, но все пак заслужава внимание. Ако сте готови да експериментирате с външния си вид, то прозрачните и мрежести пантофки са вашият избор.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари