IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прости стъпки, които държат акнето настрана

10 април 2018 11 10

Променете някои ежедневни навици

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако сте предразположени към появата на акне върху лицето, е много важно да следвате някои препоръки, като редовно миене на ръцете и употребата на продукти, които са на основата на чаено дърво.

Експертите имат и още някои съвети по отношение на превенцията срещу неприятните пъпки и петна.

- За да държите бактериите настрана, мийте редовно лицето и ръцете си с антибактериален измиващ продукт. Основното му съдържание трябва да е масло от чаено дърво с мека, пенлива формула, която нежно и ефективно почиства нормалната до мазна кожа, като същевременно помага за регулиране на образуването на мазнини и намалява признаците на акне по кожата.

- Много важно е да хидратирате кожата. Тук също са препоръчителни естествените съставки, като алое вера и лавандула. Те съдържат и витамин Е, който помага да се избегне дехидратацията.

- Започнете деня си с много вода. Така организмът се изчиства от токсините, подобрявайки цялостното си състояние. Токсините напускат организма чрез потта и отделителната система. След като тялото се детоксикира, кожата получава нов и свеж блясък.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари