IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сциентология вместо бащинство: Сури Круз става на 18 и все още е отчуждена от баща си Том

17 април 2024 10 30

Двамата не са виждани заедно от цели 12 години!

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Някога Сури Круз беше най-известното бебе в Америка. Появата на дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс на 18 април 2006 г. предизвика глобална лудост, тъй като това беше първото биологично дете на холивудската звезда. И ако се чудим как така Анджелина Джоли успя да отчужди 6-те си деца от баща им Брад Пит, то Кейти Холмс направо замрази отношенията на Сури с баща ѝ Том, но не само по своя вина.

Едва пет месеца след раждането си Сури направи своя дебют – на корицата на Vanity Fair, увита в ръцете на любящите си родители, в лъскави снимки, направени от фотографа на звездите Ани Лейбовиц.

Сега тя навършва 18 години в четвъртък и е изправена пред избор: дали да се върне към нивото на слава, което имаше като дете – когато имаше блогове, посветени на нея – или да запази внимателно пазения живот, който Холмс изгради за нея, откакто изненадващо напусна Круз и подаде молба за развод.

Тъмнокосата тийнейджърка е израснала в Манхатън, до голяма степен защитена от светлината на прожекторите от своята любяща майка и най-вече – далеч от църквата на сциентологията, която е в центъра на живота на 61-годишния ѝ баща.

Източник, близък до бившата двойка, разкри тази седмица, че актьорът от „Мисията невъзможна“ не е виждал Сури от 2012 г. 45-годишната Кейти пък се посвети на детето си изцяло, зарязвайки кариерата си в Холивуд, и го отгледа като самотна майка далеч от общественото внимание.

„Много съм благодарна, че съм неин родител. Тя е невероятен човек. Тя е сърцето ми“, каза неотдавна актрисата за Сури. Да бъдеш единствена дъщеря на дискретен самотен родител е рязък контраст с начина, по който започва животът на Сури, разбира се.

„През целия си живот винаги съм искал да бъда баща“, каза Круз пред VF през 2006 г. „Винаги съм си казвал, че децата ми ще могат да разчитат на мен и че винаги ще бъда до тях и ще ги обичам – че никога няма да дам обещание на децата си, което не мога да спазя.“

„Не съм от хората, които вярват, че можеш да разглезиш дете с твърде много любов. Никога не можеш да дадеш на дете твърде много любов. Просто няма начин“, каза още той тогава, като умираше от желание и гордост да показва Сури на папараците.

По това време Том вече имаше две осиновени деца от брака си с Никол Кидман – Бела, която сега е на 31 години, и Конър, който е на 29. Тези две деца пък станаха ревностни сциентолози като баща си и на свой ред се отчуждиха от майка си Никол.

Колкото до Сури, през 2012-та той я взе със себе си, когато беше удостоен с наградата за развлекателна икона от Godiva и Friars Club в Ню Йорк (през юни), което дефакто е една от последните им появи заедно.

Но когато Сури беше само на 6 години, Холмс подаде молба за развод след шест години брак с помощта на баща си, Мартин Холмс, яростен адвокат и чрез таен план, който включваше използването на телефони за записване. Круз беше напълно изненадан от документацията, докато беше на снимачната площадка на Oblivion в Исландия през юни 2012 г.

Преди шокиращия си развод Круз и Холмс изглеждаха щастливи. Те бяха видени да се возят на въртележката на Schenley Plaza през октомври 2011 г. в Питсбърг, Пенсилвания.

През ноември 2013 г., по време на показания в неговата съдебна битка за 50 милиона долара срещу два таблоида, звездата от „Топ Гън“ призна, че Холмс е подала молба за развод, „за да защити Сури от сциентологията“.

Въпреки че няма връзка; според споразумението им за развод, Круз, който има състояние от около 600 милиона долара, се съгласи да плаща на Холмс 400 000 долара годишно, докато Сури навърши 18 години.

Смята се, че Холмс, която стана известна в телевизионния хит Dawson's Creek, е подписала множество документи за неразкриване, които ще ѝ попречат да говори за брака си с Круз – и за времето си в близост до сциентологията.

„Част от причините, поради които Кейти напусна Том, когато Сури беше на 6, беше, че тя видя Изабела и Конър да преминават през сциентологията“, казва неин приближен.

Круз не само е най-известният последовател на сциентологията, но се смята и за една от най-могъщите фигури в тази църква, вероятно на второ място след нейния лидер Дейвид Мискевидж.

Тогава един бивш сциентолог разкри, че Мискевидж кара всички свои последователи да отрязват напълно хората от живота си, които не са последователи на църквата, обявявайки ги за „потискащи лица“.

„Ако сте редовен член на църквата, може да ви бъде казано да се откъснете от съпругата и дъщеря си, ако те са против сциентологията, но Том е знаменитост и можеше да игнорира всички тези неща. Дейвид Мискевидж не може да го накара насила“, твърдят източници, намеквайки, че решението си да се дистанцира от детето си е било изцяло на Круз.

Карен де ла Кариер, която беше един от най-високопоставените църковни лидери, докато не напусна през 2010 г., каза на Page Six, „Ситуацията със Сури е по-голяма тема за сциентологията и това как карат хората, които са заплаха за църквата да трябва да престанат да съществуват за членовете  ѝ. Това се случи със Сури.“

Още през август 2020 г. Лия Ремини – една от най-известните знаменитости, напуснали сциентологията, каза, че според нея Круз, който сега живее главно в Обединеното кралство, чака Сури да порасне, за да може да я индоктринира в сциентологията.

Ремини, която присъства на италианската сватба на Круз и Холмс през ноември 2006 г. в замъка Одескалки от 15-ти век, каза: „Сигурна съм, че главният му план е да изчака Сури да стане възрастен човек, за да може да я примами в сциентологията и далеч от майка ѝ.“

Колкото до Холмс тя ще се завърне на Бродуей във възраждане на пиесата „Нашият град“ на Торнтън Уайлдър. Тя не се е омъжвала повторно, но имаше шестгодишен романс с актьора Джейми Фокс, който държеше в тайна преди раздялата им през август 2019 г. и имаше кратка връзка с ресторантьора на „Nolita“ Емилио Витоло-младши през 2021 г.

Холмс внимава да не говори прекалено много за дъщеря си, която сега се готви за колеж, като веднъж каза: „Тя излезе много силна – винаги е била силна личност.“

Що се отнася до бъдещето, бившият говорител на сциентологията Майк Риндър, който не е виждал двете си най-големи деца, откакто напусна организацията, каза пред Page Six, „Сури не е сциентолог и никога няма да бъде... тя заслужава любов и съчувствие.“

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари