IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 безплатни начина, с които да подобрите живота си

16 април 2024 11 00

Не е нужна сериозна инвестиция за по-добро бъдеще

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През последните години ставаме свидетели на повишаването на интереса към всякакви уелнес тенденции, на част от които дори ни е трудно да произнесем името. Благодарение на социалните мрежи и инфлуенсърите в тях, практиките за красота и психично здраве стават все по-популярни, а с това се вдига и цената им. Случи се така, че това, което уж трябва да ни кара да се чувстваме по-добре и по-спокойни, всъщност ни създава повече главоболие и ни кара да мислим как да наредим бюджета си, за да си позволим един масаж или час при терапевт.

Лимфни масажи, сесии в инфрачервена сауна, членство във фитнеса – всичко това изисква средства, за да ни накара да се чувстваме по-красиви, по-стегнати и по-спокойни. Тези луксове обаче идват с висока цена, която може да бъде трудна за поддържане. Добрата новина е, че има няколко промени в живота, които да подобрят драстично ежедневието ви, а и са напълно безплатни. Не е нужно да се стресирате за пари, когато искате да се чувствате по-добре.

Ние сме тук, за да ви покажем седем променящи живота подобрения, които могат да направят голяма разлика както във физическото, така и в психическото ви състояние.

7 безплатни начина, с които да подобрите живота си

1. Слушайте мотивационен подкаст

Всеки вече има смартфон в ръката си, с което идва и привилегията за достъп до много различни платформи. Част от приложенията за тях идват директно с операционната система, а други може да изтеглите безплатно от магазина за приложения. Едно от най-добрите неща на дигиталния свят е създаването на подкасти, които разискват всякакви теми. Според вашите интереси може да намерите подкаста, който най-много ви харесва и да започнете да го слушате през деня, докато се разхождате, чистите или пък работите.

подкаст istock

Снимка: iStock

Инвестирайте време, а не пари в личностното си развитие, като се насочите към мотивационен подкаст, който да ви тласне към нови върхове във фитнеса, работата или личния живот. Може също така да разберете как да се храните правилно и да следвате режим за поддържане на форма, докато тичате или пък се разхождате в парка под пролетното слънце.

2. Правете по 10 000 стъпки на ден

Ако не сте чули, ходенето е новата любима тренировка на всеки. С множеството си ползи и ниската си интензивност, тя е подходяща за всеки, който прекарва работния си ден пред компютър или в седнало положение. Благодарение на пролетното време, сега нямате никакви извинения да не излизате от вкъщи и да пропускате възможност да извървите тези заветни 10 000 крачки. На теория числото звучи страшно, но всъщност не е толкова много. Вземете със себе си приятел, гадже, колега или родител, за да направите разходката още по-приятна и времето ще мине много по-бързо.

3. Практика за манифестация

Напоследък манифестацията стана изключително популярна и може би вече сте виждали програми, курсове или предизвикателства из социалните мрежи. Въпреки че инвестирането на пари, енергия и времева линия може да бъде полезно за внедряване на нов навик, проявлението всъщност е свързано с вашето мислене – и е напълно безплатно. Това означава да насърчавате вниманието, да преформулирате мисленето си и да приведете енергията си в съответствие с целите си.

манифестация istock

Снимка: iStock

Започнете, като идентифицирате какви страхове или ограничаващи вярвания ви спират и какви действия трябва да предприемете, за да се докоснете до вашата най-добра версия. Изградете си ежедневна практика, за да я превърнете в навик, към който можете да се придържате.

4. Отстранете токсичните хора

Истината е, че най-добрият вид детокс не е скъп сок за пречистване или добавка – това е детоксикация на това, което вече не ви служи – включително хора. Токсичните хора в живота ви идват под всякакви форми – манипулативен приятел или пък песимистичен колега – и могат да източат енергията ви и да ви накарат да се съмнявате в себе си. Изводът – нездравословните взаимоотношения са лоши за вашето здраве и щастие. Ако някой в ​​живота ви не уважава вашите граници, само отнема от вас, играе ролята на жертва, лъже или контролира, това може да е знак, че ви възпира от възможно най-щастливия ви живот.

връзка IStockphoto

Снимка: iStock

Направете равносметка на вътрешния си кръг и споделете безопасно решението си да се оттеглите от връзката, да се дистанцирате и да поставите и поддържате граници. Ако откъсването ви се струва трудно или невъзможно, ограничете времето с тези хора, помолете друг колега за помощм не участвайте в разговори, които може да ви изнервят или пък не отивайте на събирания, където няма с кого да си говорите. Запълнете времето и социалния си календар с хора, които ви помагат да се почувствате като най-висшето си Аз.

5. Личен лимфодренажен масаж

Ползите от лимфния дренажен масаж надхвърлят изваяна линия на челюстта и по-малко подут корем. Неговите техники са свещеният граал за подпомагане на системата за детоксикация на вашето тяло, поддържане на имунната система, подмладяване на клетъчната функция и минимизиране на задържането на излишни течности. Независимо дали е докато се къпете или е част от ежедневната ви рутинна грижа за кожата, с помощта на двете си ръце можете ръчно да манипулирате определени области от тялото, за да насърчите потока на лимфна течност към лимфните възли.

6. Лягайте си по-рано

Мислете за допълнителен час сън като за най-мощната добавка или суперхрана в света. Сънят е от решаващо значение за почти всяка функция на тялото, от здравето на мозъка до здравето на сърцето, той помага на тялото да се детоксикира, поддържа имунната ви система силна. Освен това, когато си лягате по-рано, вероятно ще се събудите по-рано и ще имате време да се насладите на по-бавно начало на деня, да си поставите намерение или да тренирате.

сън -

Снимка: iStock

Стълбовете на качествения сън все още са в сила – следвайте последователен график за сън, имайте релаксираща рутина и ограничете приема на храна и алкохол три до четири часа преди лягане. За да ускорите времето си за лягане, направете промяната постепенна и си лягайте 15-30 минути по-рано всяка вечер, докато достигнете желаното от вас време за сън, а благодарение на това ще получавате слънчева светлина рано сутрин и ще избягвате изкуственото осветление вечер.

7. Водете си дневник

Воденето на дневник е практика, доказала се във времето. Тя намалява стреса и допринася за подобряване на настроението, осигуряване на контролиране на емоциите и подпомагане на планиране на следващите стъпки в живота. Не сте сигурни как да започнете? Определянето защо водите дневник ще ви помогне да останете ангажирани. Искате ли например да излекувате негативните мисловни модели? Искате ли да останете организирани? Искате ли да изразите креативност? Искате ли да разтоварите мозъка, за да се отървете от притесненията? След това изберете средството за водене на дневник, което намирате за най-благоприятно за вас и вашия начин на живот, като например естетичен бележник, приложение за дневник или Google Документи.

За още новини от света на здравето и баланса на живота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари