IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически за къса коса – 6 стила с бретон

11 април 2024 16 30

За топлото време, когато косата ви пречи

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Голямото подстригване се завръща – очаквайте да видите много хора, които сменят дългите си кичури с къси или много къси през тази пролет. Късата прическа с бретон се радва на особена слава в момента и може да се види във визиите на знаменитости като Джулия Гарнър, Флорънс Пю и Грета Гъруиг.

Текстурираната, къса коса с бретон е един от основните стилове, които можете да видите през 2024 година. Той е супер стилен и шик, като освен това може да се персонализира по дължина, за да отговаря на всяка форма на лицето и тип коса.

Именно заради повишения интерес към късите коси, а и заради топлото време, което ни подтиква да скъсим дължината на кичурите си, за да усещаме повече прохлада, сме събрали няколко водещи стила, които да имате предвид следващия път, когато си запишете час при фризьора.

Пролетни прически за къса коса

Традиционно пикси

Традиционното пикси напомня за Миа Фароу в „Бебето на Розмари“. То се отличава с еднаква дължина около главата и различни вариации по периметъра – тила, пред ушите или предната линия на косата. Това е класическа визия, която може да бъде едновременно сладка и стилна. За да поддържате прическата, използвайте ежедневно овлажняващ продукт за блясък, с който да контролирате текстурата.

Текстуриран боб с бретон настрани

прическа Гети

Снимка: Getty Images

Този стил има дълъг страничен бретон, но с по-къса дължина, която помага да оформите добре лицето. Според фризьори, драматичната странична част може да омекоти чертите ви. Този външен вид е страхотен, когато е комбиниран с класическо изсушаване със сешоар. Препоръчваме да нанесете спрей за обем върху влажна коса, след което изсушете по ваш вкус с кръгла четка, като решите от коя страна искате да се вее бретонът ви.

Текстуриран боб с прав бретон

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BURO. (@buro247ru)

Този външен вид напомня за шаг, но е далеч от него. Той се намира по средата между класиката и рокендрола, като може да залитне към една от двете страни в зависимост от степента на наслояване. Може да се носи разрошен или перфектно изправен. Тази прическа е най-подходяща за хора с естествено къдрава текстура на косата или за тези, които искат да създадат подобна чрез инструменти. Според фризьори, прическата също е подходяща за хора, които не искат косата им да изглежда прекалено оформена през повечето дни.

Къс шаг

Този външен вид прилича на пикси, което е леко израснало. Текстурата тук трябва да е мека, без твърди линии и не толкова тежка, за да се създаде мек и жив ефект. Хубаво е да помолите фризьора си да вземе предвид вашата плътност и текстура, като ви помогне да определите пропорциите, които пасват най-добре на лицето и тялото ви.

Къс боб с бретон

Тази прическа има изразен периметър и явен бретон, разкриващи както врата, така и лицето. Преди да се затичате към фризьорския салон, обмислете своя личен стил и каква причина се крие зад желанието ви да скъсите толкова много косата си. Това е характерен външен вид, който се откроява. Попитайте вашия фризьор относно поддръжката, тъй като това е стил, който губи въздействието си доста бързо, докато расте.

Пролетни прически – тенденциите за сезона

Пролетни прически – 6 цвята, които ще са на мода

Пролетни прически – популярни цветове за сезона

Модерен мълет

прическа Гети

Снимка: Getty Images

Тази визия има къси страни с повече дължина отзад и може да се носи със спуснат или вдигнат бретон за визия, която има силно пънк излъчване. Хубавото на прическата е, че може да я оформяте по много различни начини, като дори може да я контролирате и когато расте.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари