IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спирала – вредна или полезна за миглите

13 април 2024 16 30

Ето всичко, което трябва да знаете

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сдобиването с перфектен грим понякога може да бъде истинско предизвикателство. Но едно нещо, което винаги допълва визията по безупречен начин, са идеално извитите и оформени мигли. И нищо не може да ги направи да изглеждат по-красиви от спиралата. Тя помага да се подобри външният вид на миглите и очите да изпъкнат още повече. Но вредна ли е спиралата за вашите мигли? Прочетете, за да разберете.

Вредна ли е спиралата за вашите мигли?

Спиралата е неразделна част от всеки грим. Тя може да бъде благословия за всички, които не са се родили с гъсти мигли. Носенето на спирала всеки ден обаче може да навреди на деликатните косъмчета над очите. Нека ви разкажем как и защо.

Как спиралата може да съсипе миглите ви?

мигли, спирала,

Снимка: iStock

Точно както всеки продукт има своите предимства и недостатъци, спиралата също не е перфектна. Нека ви преведем през някои странични ефекти на така обичания артикул.

Може да накара миглите да паднат – едно проучване установява, че използването на спирала за дълго време може да накара миглите ви да започнат да капят по-често. Това може да се случи особено ако използвате водоустойчива спирала и я премахвате само с вода.

► Може да изсуши миглите – някои спирали може да имат формула, която да изсуши космените ви фоликули, което може допълнително да ги отслаби.

► Може да предизвика дразнене – някои спирали съдържат съставки като аромати или консерванти, които могат да раздразнят деликатната зона около очите.

► Може да доведе до очни инфекции – понякога четките за спирала може да въведат бактерии в продукта, което да доведе до инфекции на очите. Също така, ако споделяте спирала с друг, вие сте изложени на повишен риск от получаване на очна инфекция.

Вредно ли е да носите спирала всеки ден?

Използването на спирала всеки ден е обичайна практика за красота. Прекомерното използване обаче може да има обратен ефект върху вашите мигли. Нанасянето на спирала всеки ден за продължителни периоди от време е свързано с повишена загуба на мигли. Ето защо е важно да изберете спирали с естествени компоненти и не забравяйте да ограничите честотата на употреба.

Как да позволите на миглите да починат от спиралата?

спирала, гримиране,

Снимка: Pixabay

Правенето на почивка от време на време може да бъде полезно за вашите мигли. Така че, на всеки няколко седмици правете 5-7-дневна почивка. Това дава време на вашите мигли да се възстановят от всяко потенциално напрежение или стрес, свързани с ежедневното нанасяне. Това също може да ви даде време естествените ви мигли да пораснат и да останат здрави.

Как да носите спирала, без да повредите миглите?

Както бе споменато по-горе, ежедневното носене на спирала може да се отрази на миглите ви. За щастие, има някои съвети, които могат да ви помогнат да сведете до минимум щетите и да запазите миглите си в най-добрия им вид.

1. Изберете правилната спирала

Когато купувате спирала, винаги се уверете, че избирате нежна, висококачествена и офталмологично тествана, за да предотвратите потенциални странични ефекти. Също така избягвайте да купувате спирали с алуминиев прах и парабени, които са вредни химикали.

2. Сменяйте спиралата на всеки три месеца

спирала, гримове,

Снимка: Pixabay

Обикновено спиралата има срок на годност най-малко три месеца. След това тя започва да изсъхва и да става по-малко ефективна. В допълнение, става благоприятна среда за бактерии, така че е важно да я подменяте редовно, за да избегнете инфекция. Нещо повече, изсъхналата спирала може да причини бучки и люспи, така че не забравяйте да я сменяте на всеки три месеца след покупката.

Плътни мигли – лесни съвети за постигането им

„Невидима спирала“ – трик за по-извити и красиви мигли

Мигли: 5 средства, с които да ги удължите

3. Нанасяйте правилно

Нанасянето на спирала може да е малко смущаващо. Но неправилните техники могат да предизвикат размазан ефект. Когато нанасяте спирала, бъдете много нежни. Дърпането на миглите ви ще направи по-вероятно те да се счупят. Просто отделете време, за да покриете миглите си от основата до върха. Внимавайте да не дърпате прекалено силно миглите си, когато нанасяте.

4. Избягвайте търкането

Много от нас могат да признаят този навик. Разтриването на очите може да бъде огромно облекчение за времето, когато започнете да изпитвате умора. Проблемът е, че това може наистина да навреди на вашите мигли. Кожата около очите обикновено е най-деликатна и може да бъде по-податлива на фини линии и бръчки. Освен това триенето може да прехвърли бактерии от ръцете ви в окото и може да причини инфекции. Поради тази причина е важно да не търкате очите си.

5. Отстранете нежно спиралата

спирала istock

Снимка: iStock

Зоната около очите е много деликатна и тези косъмчета заслужават нежна грижа. Ако миглите ви падат, вероятно просто сте твърде агресивни, когато премахвате спиралата. Вместо това отстранете внимателно продукта си с памучен тампон, напоен с препарат за отстраняване на грим. Това ще разхлаби спиралата върху миглите ви и ще улесни премахването ѝ.

6. Хидратирайте

Точно както косата ви се нуждае от овлажняване, така и миглите ви се нуждаят от редовно овлажняване, за да останат здрави и силни. Нанесете рициново масло или потърсете овлажнител за мигли, който съдържа подхранващи съставки като глицерин или витамин Е. Уверете се, че го нанасяте всяка вечер, след като премахнете грима.

За още новини от света на модата, красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари