IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

78-годишната Хелън Мирън споделя тайните си за безвременна красота

13 април 2024 18 00

Актрисата напълно ще промени мнението ви за остаряването

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Дейм Хелън Мирън е една от любимките ни в Холивуд не само заради страхотните си роли, но и заради начина си на мислене и подхода ѝ към остаряването. 

Докато почти всеки в бизнеса се опитва да остане колкото се може по-младолик, опитвайки различни техники и процедури, Мирън има няколко лесни тайни за остаряването, които напълно ще променят мнението ви по темата. Вместо да се притеснява, че наближава 80 години, актрисата по-скоро приветства юбилея си и смята, че няма от какво да се страхува. По думите ѝ, няма никаква причина да се обръща толкова внимание на възрастта, нито пък да се изпитва безпокойство преди всеки рожден ден.

„Това е естествено, няма какво да направиш. И както казват, с остаряването идва и определено ниво на мъдрост, определено ниво на разбиране на света“, казва Мирън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Попитана как поддържа този различен начин на мислене относно възрастта, носителката на „Оскар“ казва, че всичко се дължи на майка ѝ Катлийн Александрина Ева Матилда Кити Роджърс, която ѝ дава и най-добрия съвет за красота.

„Майка ми ми каза най-доброто нещо за мен – никога да не се страхувам от остаряването. Разбира се, когато си на 18 години, средната възраст ти изглежда като нещо много далечно. Като чужда държава. Но знаете ли, когато пристигнеш в тази държава, осъзнаваш, че това е най-хубавото място на света. Може би дори харесваш повече тази държава от онази, която току-що си напуснал“, казва още актрисата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Това, което тя иска да предаде на по-младото поколение не само в Холивуд, но и по целия свят, е „Не се притеснявайте от остаряването. Готино е“.

Легендарната Мирън не само се опитва да промени начина на мислене относно годините, но и се бори срещу нереалистични стандарти за женското лице. Тя работи с L'Oreal Paris по новата им кампания Worth It Resume, която се стреми да намали натиска върху дамите относно техните кариери в по-късна възраст и да почете техните години.

„Определено трябва да поемаш рискове. Моето мото винаги е било „Прави това, от което се страхуваш“. Ако наистина те плаши, направи го, защото това означава, че ще се предизвикаш и има причина, поради която се страхуваш. Атакувай я“, казва още Хелън, която се превърна в посланик на козметичната марка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Най-лошото нещо, което може да се случи, когато напускаш зоната си на комфорт, според Мирън, е че ще се поучиш от преживяното и ще пораснеш.

Тайната за красота на Хелън Мирън струва по-малко от 6 долара

Хелън Мирън и Анди Макдауъл – танцуващите кралици на червения килим

Хелън Мирън за сивите коси, 12-минутната тренировка и тайните ѝ за по-добър живот

„Говорим за успеха постоянно. Но реалността е, че успехът се гради върху провала. Проба-грешка, проба-грешка, проба-грешка. Може дори да кажеш, че си прецакал всичко. Но следващия път ще се научиш от това и ще подходиш по различен начин, или пък няма да го направиш въобще. Всичко има позитивна страна“, казва актрисата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Точно както остаряването, рискът и възможностите са част от живота.

„Никога не знаеш на какво си способен, докато не се предизвикаш. А ние всички сме много по-способни, отколкото си мислим. Жените от всички възрасти трябва да приемат и никога да не се страхуват от провала. Да го видят като един красив камък, на който могат да се покачат, за да стигнат върха“, казва още Мирън.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари