IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седемте пролетни цвята, в които да боядисате косата си

15 април 2024 08 30

От млечна блондинка до подправено какао

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта е свързана с нови начала, но за вашата коса сезонът е по-скоро мост. Пролетните нюанси на кичурите отразяват обновяването и жизнеността на топлото време, като същевременно осигуряват плавен, безпроблемен естетически преход от зима към лято. Поради тази причина, а и не само, модните нюанси тази година са свързани с повече лекота, игривост и мотото „по-малкото е повече“. Атмосферата излъчва подобрение, постигнато чрез фини и дръзки промени. По-приглушените цветове включват жълтокафяво, бисквитенокафяво и блед джинджифил, докато по-смелите нотки на пролетта идват чрез меко почти черно разпръскване на тъмни „фантазни цветове“, които съперничат на плодове и цветя.

Като цяло хората избират подход „по-малкото е повече“ за пролетта, създавайки летния си външен вид, лесен за поддържане. И все пак, за тези, които искат пълно преобразяване, няма по-добро време от настоящето. Ако сте мислили за промяна в цвета на косата, просто го направете.

Седемте пролетни цвята, в които да боядисате косата си

Маслена блондинка

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Колористът на знаменитостите Мат Рез нарича златното масленорусо цветът на сезона. Този цвят има многоцветно и тонално измерение. Неутрален основен цвят се запазва чрез дължините, за да изпъкнат маслените акценти, а свързващият цвят на средната светлина е златист, за да придаде на цялостния външен вид своята топлина и повече движение, без да надделява върху най-светлите части. Колористката Фийби Нейтън е съгласна с мнението. Тя казва, че това е постоянен стил, който ще виждаме сред множество блондинки, които целят да създадат дълбочина и вариации в цялата коса, запазвайки значително количество естествен цвят. Това позволява на по-ярките кичури на русото да се откроят, като същевременно прическата остава с ниска поддръжка.

Ефирен джинджифил

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Медните тонове продължават да са в тенденция, въпреки че любимият вариант на пролетта е малко по-приглушен от предишните нюанси. Според Нейтън, ще виждаме все повече и повече дами с обичайно кестеняви и каубойски медни цветове да избират по-светъл нюанс, докато се насочваме към по-топлите сезони. Тя отбелязва, че нежното повдигане може да изисква по-наситено червено до деликатно джинджифилово, като същевременно остава в семейството на медните цветове. Това е по-игрива, ефирна версия на много от цветовете, които видяхме в началото на годината.

Въглена брюнетка

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Досега най-тъмната брюнетка за 2024 г. е мека и почти черна. Нюансът е породен от манията по попкултурни моменти, благодарение на филмите „Присила“ и „Клети създания“, и се свежда до неутрални цветове и матово покритие. Помислете за текстура на въглен върху хартия, молив върху клепачите или току-що направена чаша еспресо – тъмно, едноцветно и разкошно.

Сладка блондинка

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Ледените ягоди и праскови превръщат русата коса в нещо по-ефирно. Пролетта предизвиква образи на свежи, ярки и причудливи цветове, което води със себе си нарастващата слава на прасковенорусото. За блондинките, които искат да експериментират с фантастични цветове, може да се приложи бързо боядисване, за да се придаде на косата лек и временен оттенък, вместо да се налага да се ангажират с по-смел нюанс. Междувременно фризьорите описват ледената ягода като лека и ефирна с розов завършек. Тя е особено подходяща за блондинки, които искат да опитат нещо ново, но не са готови да преминат изцяло към червената гама.

Подправено какао

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Тъмната брюнетка на пролетта е повече какао, отколкото шоколад. Въпреки че все още е луксозен и наситен, малко пикантност озарява цвета съвсем леко, точно навреме за по-слънчеви дни. Меднокафявото може да варира от фин, занижен оттенък до по-богат, по-дълбок нюанс – той е изключително гъвкав и изключително ласкателен за брюнетките, тъй като повечето вече имат естествена топлина в косата си. Най-лесният начин да подобрите тези тонове и да добавите малко пикантност към обичайния си кафяв цвят е да помолите вашия колорист за меден гланц.

Бисквитена блондинка

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Наречете го ефекта на бисквитено масло – светлокафявите и кафяви нюанси продължават да вливат в пространството на цвета на косата усещане за мекота. Фризьорите описват този цвят като светлобронзово, което се намира между русото и кафявото, но също така включва нотки на медно, почти прасковено кафяво. Това е красива опция за всеки, който бавно преминава от тъмен цвят към русо, когато по-топлите пигменти обикновено остават в косата от избелването на стария цвят.

Идеи за нова прическа – цветовете на пролетта са вдъхновени от 90-те години

Пролетно боядисване – най-популярните цветове за коса през 2024

Пролетни прически – 6 свежи стила, които да опитате този сезон

Бунтарски корени

прическа, коса

Снимка: Getty Images

Пътят от зимата към лятото е постлан с бунтарски епизоди, включително видими корени. Според фризьори, дължините на корена карат израстването да изглежда по-целенасочено, предлагайки по-малко полирана, но по-жива естетика. Ако не искате да си записвате час в салона за красота, просто оставете съществуващия си цвят да се израсте, докато обмисляте следващия си ход.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари