IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли с нови обвинения към Брад Пит

19 април 2024 14 40

Актрисата смята, че той иска да я изтощи финансово

Снимка: БГНЕС

Конфликтът между Анджелина Джоли и Брад Пит продължава. Този път журналистите на Daily Mail се сдобиха със съдебни документи на звездите, от които излязоха нови подробности.

По този начин адвокатите на Анджелина Джоли обвиняват Брад Пит, че се опитва да я „изтощи финансово“ и да „изсмуче целия сок от нея“ чрез развод. 
Въпреки това журналистите твърдят, че актрисата не само не е излязла на червено, но и е успяла да увеличи капитала си след раздялата с бившия си съпруг.

На съвсем друго мнение са източниците на Брад Пит. Според тях, 60-годишната холивудска звезда „се е нагърбил да подкрепя Анджи и да ѝ помага финансово“.

След раздялата им 48-годишната Джоли е получила от Пит милиони под формата на заеми, издръжка за деца и процент от имота, който е в основата на спора – Chateau Miraval.

Разследването на DailyMail.com разкрива, че връзката на Джоли с Пит далеч не е довела до намаляване на средствата ѝ, а ѝ е помогнала да се обогати с близо 100 млн. долара.

Тези пари са дошли от заеми, издръжка на деца, подаръци и милионите, които е спечелила от продажбата на 50-процентния си дял в имота, който е в основата на спора – Шато Миравал – десет процента от който са подарък от Пит.

Бившият френски дом на двойката – зашеметяващо имение и лозе с площ 1200 акра – струваше 60 млн. долара, когато го купиха през 2008 г. Сега, благодарение на усилията и инвестициите на Пит в бизнеса, то струва зашеметяващите 164 млн. долара.

И докато 48-годишната Джоли изглежда плаче за бедност в последните си съдебни документи, източници, близки до Пит, посочват, че звездата от „Имало едно време в Холивуд“ е разполагала с достатъчно средства, за да подпише неотдавнашен договор за придобиване на 57 Great Jones Street - уникално пространство в Манхатън, което някога е било собственост на Анди Уорхол и преди това е било отдавано под наем за 60 000 долара на месец.

Приятелите на актьора твърдят, че Пит е правил всичко възможно, за да подкрепя финансово бившата си съпруга и децата им, въпреки острата им съдебна битка.

Джоли е подписала осемгодишен договор за наем на имота с площ 6 600 кв. м, който ще използва като магазин за популяризиране на модния си лейбъл Atelier Jolie.

Един от източниците на изданието, запознат със ситуацията, казва: „Анджи казва, че Брад я обезкървява – но изглежда, че тя иска да обезкърви него.

Изглежда, че Брад далеч не иска да съсипе бившата си жена, а се е нагърбил да подкрепя Анджи и да ѝ помага финансово, въпреки че тя изглежда толкова отмъстителна“, добавя източникът.

Първоначално Пит е искал сам да откупи дела на Джоли, за да запази винарната „в семейството“, ако тя пожелае да се откаже. Сделката обаче се провали в условията на ожесточение.

Пит обвини Джоли, че е нарушила договора им за покупко-продажба, когато през 2021 г. е продала 50-процентния си дял в Chateau Miraval на руския олигарх Юрий Шефлер без съгласието на бившия си съпруг.

Според Джоли по-ранната оферта за продажбата му на Пит за 54 млн. долара се е провалила заради неговите искания.

Брад Пит сега изисква от бившата си съпруга Анджелина Джоли да предаде документите за NDA за предишни споразумения, които е сключила с трети страни, в последното предложение в продължаващата им съдебна битка за винарната им Miraval. Той е сниман в замъка с бизнес партньора си Марк Перин.

Пит беше шокиран, когато бившата му съпруга продаде половината си от зашеметяващото им имение Шато Миравал без неговото съгласие на руския милиардер Юрий Шефлер през 2021 г.

Джоли обвинява бившия си съпруг, че е злоупотребявал както с нея, така и с шестте им деца – Мадокс 22 г., Пакс 20 г., Захара,19 г., Шайло, 17 г., и близнаците Нокс и Вивиън, 15 г.

Но приятелите на звездата, носител на „Оскар“ за филма „Гадни копилета“, се активизираха, за да защитят Пит като човек, който е бил само щедър в отношенията си с актрисата.

До 2018 г. Пит е похарчил повече от 1,3 млн. долара за издръжка, включително за терапия на децата, както и е платил стотици хиляди за различни сметки.

Според източниците Пит е бил последователен в плащането на тези разходи през последните седем години, като се смята, че през това време той е похарчил близо 10 млн. долара за издръжка на децата.

Когато през 2008 г. тогавашната двойка купува Miraval, Пит придобива 60-процентов дял във винарското предприятие и имението, а Джоли – 40 процента.
Пит вложи милиони в имението, яхна вълната на розето и разшири бизнеса, като продажбите нараснаха с 300%.

Към момента на сватбата им Джоли е „спряла да инвестира“ според подадени по-рано съдебни документи – нещо, което тя отрича.

Все пак Пит прехвърля 10% от своя дял на нея като сватбен подарък през декември 2013 г. „срещу сумата от 1 евро (никога не е платена)“, така че по време на брака им през август 2014 г. те са равноправни партньори 50:50.

Пит е подарил на съпругата си рядка картина на Уинстън Чърчил – „Минарето на джамията Кутубия“, която тя продава през март 2021 г. за 11,5 млн. долара.

През 2018 г. той ѝ отпуска заем от 8 млн. долара, за да закупи настоящия си дом в Лос Анджелис.  Джоли купи грандиозния комплекс в Лос Фелис, където някога е живял Сесил Б. Демил, за 24,5 млн. долара и оттогава твърди, че 8-те милиона долара от Пит са били под формата на заем, който е придружен от лихва и погасителен план.

По ирония на съдбата тя заяви пред Vogue, че е избрала имота, защото е искала децата да са по-близо до баща си, който живее само на пет минути път.
Междувременно, докато войната за продажбата на винарната продължава, Пит постигна няколко правни победи през последните месеци, включително ключово съдебно решение в Люксембург, което му върна контрола върху награденото лозе на Шато Миравал до провеждането на допълнителни изслушвания.

Миналия месец той постигна още една победа, когато Върховният съд на Лос Анджелис отхвърли твърденията на Джоли, че искът му е „несериозен, злонамерен и е част от проблемен модел“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари