Способността да избирате парфюм, който отлично да отразява вашата индивидуалност, изисква истински умения.

За жалост, преди да откриете парфюма, който най-добре ви подхожда, ще се наложи да опитате десетки други аромати. Добрите новини са, че има някои трикове, които могат да ви помогнат да намерите парфюма, който никога няма да ви омръзне.

Ще ви дадем някои инструкции, които ще ви помогнат да се ориентирате при избора на парфюм.

1. Как правилно да помиришете аромата на парфюма?

Ако опитвате непознат аромат, първо го напръскайте върху хартия. Няма смисъл да го вдишвате от капачката или да пръскате във въздуха, за да усетите аромата.

Ако парфюмът ви харесва, следващата стъпка е да го нанесете върху китката и да изчакате за малко. Съставът на аромата ще се освободи. Имайте предвид, че на студената кожа това се случва по-бавно.

2. От какво зависи дълготрайният ефект на парфюма?

Едно от нещата, от които зависи дълготрайният ефект на парфюма, е концентрацията на ароматни съединения. Колкото по-висока е тя, толкова по-наситен е парфюмът и толкова по-дълго ще остане върху кожата ви. Ето какво да имате предвид.

Още по темата

Eau fraiche: концентрация – 1% -3%, трайността му е по-малко от 2 часа.

Eau de Cologne: концентрация – 2% – 4%, като трайността е до 2 часа.

Eau de Toilette: концентрация – 5% – 15%, продължава до 4 часа.

Eau de Parfum: концентрация – 15% – 20%, има трайност до 5 – 6 часа.

Parfum: концентрация – 20% – 30%, трайността му е до 10 часа.

3. Как правилно да нанасяте парфюма?

Ароматът на всеки парфюм се издига, докато се изпарява. Ето защо е по-добре да го нанасяте върху гънките на коленете, лактите, китките и глезените. Ако все пак сте свикнали да го пръскате в областта на шията си, нанасяйте в областта на сънната артерия.

За да остане ароматът за по-дълго, преди нанасянето му навлажнете кожата.

И не забравяйте, че по-голямото количество парфюм не прави аромата по-дълготраен. Всичко, което може да направи, е да отблъсне хората около вас.