IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

82-годишната Марта Стюарт откровено за най-голямата тъга в живота си

12 април 2024 15 00

Кулинарката споделя за какво най-много съжалява

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Достигайки 82 години, Марта Стюарт е готова да погледне назад към живота си и да преоцени всяка своя стъпка, включително да признае и за най-големите си грешки и съжаления. 

На 5 април в ретроспективен материал, публикуван в New York Times, известната кулинарка говори открито за това как съзнателно е взела решението да остави кариерата си на Уолстрийт и да се насочи към писането и готвенето, когато навлиза в 40-те си години. 

„Може би малко несигурност може да зареди амбицията. Когато напуснах работата си на Уолстрийт, знаех, че трябва да създам кариера за себе си. Затова започнах да работя в кетъринга, разнасяйки храна по партита късно вечер, всяка вечер“, пише Стюарт за изданието.

Въпреки че постига почти мигновен успех, Марта споделя, че все пак е имала моменти на несигурност в началото. Казва, че си задавала въпроса дали някой ден внучката ѝ ще бъде попитана с какво се е занимавала баба ѝ, а 12-годишната сега Джуд ще се принуди да отговори, че тя е била обикновена разносвачка на храни. „Тогава си помислих, че трябва да направя нещо по-сериозно от това. Това беше през 80-те години, когато написах първата си книга, тази за забавление“, казва още Стюарт.

С промяната в кариерата идва и тази в личния живот. Бракът ѝ с тогавашния ѝ съпруг Андрю Стюарт приключва след 19 години.

„По това време не се фокусирах върху дома, въпреки че навсякъде бях известна като домакинята. Просто усилията ми не бяха достатъчни за брака“, пише Марта и допълва, че често се е замисляла за възможността да има повече деца, които да отгледа в допълнение на дъщеря си Алексис.

„Може би съжалявам, че не родих повече деца. Може би съжалявам, че бракът ми приключи така внезапно. Бяхме заедно 27 години“, казва още кулинарката.

Авторката също така разкрива, че често се чуди какъв би бил животът ѝ, ако намери любовта отново. „Може би бих искала отново да се омъжа. Не го направих преди, но сега нямам против. Все пак се чудя какво би ми се случило, ако намеря отново любовта“, пише тя.

Стюарт и тогавашният ѝ съпруг стават родители за първи и единствен път през 1965 година, когато се ражда дъщеря им Алексис. 22 години по-късно двойката шокира приятели и фенове с новината, че се развежда, а раздялата им беше официализирана три години по-късно. Алексис в миналото е говорила за връзката с известната си майка, особено за трудностите, пред които и двете са били изправени.

Марта Стюарт: Никога не съм имала пластични операции

На 81, без свян, без задръжки – Марта Стюарт е най-възрастната жена на корицата на Sports Illustrated Swimsuit

Марта Стюарт се съблече заради кафе

През 2011 година излезе книгата ѝ Whateverland: Learning to Live Here, където Алексис направи шокиращи разкрития относно детството си, в частност обвързани с майка ѝ и нейния начин на възпитание. Момичето твърди, че Стюарт не била заинтересувана да се държи мило с детето си, а вместо това е държала високи стандарти във всяка една област.

Алексис в момента е майка на две деца, като през последните години Марта често споделя за връзката с внуците си. Наскоро, през февруари, тя и Труман бяха забелязани на мач на „Ню Йорк Никс“. Кулинарката сподели снимка в своите истории в Instagram, на която се вижда как седи в трибуните заедно с внук си. Носейки яркооранжев пуловер, гордата баба показваше нещо на Труман в телефона си.

„Ако се вгледате достатъчно добре, ще ме видите – в оранжевия пуловер – с почти 12-годишния Труман на мач в Медисън Скуър Гардън“, написа шеговито Стюарт върху кадъра.

През декември авторката сподели пред списание People, че е организирала парти за внучка си и нейните пет приятелки, за да се опита да ги впечатли. Разбира се, момичетата били глезени със специални ястия, направени лично от Стюарт, която се надявала така да си спечели още точки. Шегува се, че е искала да им предаде урок по създаване на ябълков тарт, но не останало време.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари