IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно боядисване - най-популярните цветове за коса през 2024

7 април 2024 13 30

Няма нищо по-подходящо от нова прическа за стартиране на новия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След дълго търсене и разглеждане на тенденциите в красотата, научихме едно – актуалните цветове на косата се променят по-бързо от всякога. Докато палитрата изглеждаше значително по-хладна и ледена миналия сезон, топлите тонове, богатите нюанси и медните елементи се завръщат с пълна сила. Причината толкова много от нас да приветстват по-топлите златни тонове в живота си е, че просто не можеше толкова дълго да сме ледени и направихме огромна крачка към другия край на спектъра. В края на краищата обаче, цветът на кожата и личният стил управляват всичко. Да правиш това, което те кара да се чувстваш най-добре, е в крайна сметка това, което ще те накара да блеснеш.

Накратко, независимо дали искате дръзко опресняване или фин блясък, има множество зашеметяващи вариации, с които можете да експериментирате тази пролет. Ако търсите малко вдъхновение, помислете дали да вземете пример от тези седем цвята, които експертите прогнозират, че ще заемат водеща роля през този сезон.

Най-популярните цветове за коса през пролетта на 2024

Виолетова брюнетка

Що се отнася до брюнетките, по-тъмните, студени тонове с кафяви нюанси и нотки на патладжан и череша са на мода тази година. Ще виждаме дамите в този списък да се насочват към по-тъмни, студени махагонови тонове с кафяви нюанси и нотки на патладжан и черешова кола. Този цвят на косата е страхотна сезонна промяна за брюнетките, за да добавят измерение и дълбочина, без да се налага да слагат по-светли кичури. Патладжаненият/виолетов оттенък, който се добавя към кафявата коса, е начин за събуждане на по-тъмния цвят, без да преминавате към отбора на червенокосите.

Сомбре

Обрат на класическото омбре, сомбрето (т. е. фино омбре) се отличава с по-плътен цвят отгоре и по-естествен нюанс през средата до краищата на кичурите. Това е на мода, защото допълва модерните стилове на подстригване, които са малко по-насечени, текстурирани и наслоени. Този цвят е свързан с естествен, израснал вид, като същевременно подчертава зоните от косата ви, които внасят разделение на текстурата.

Пепеляворусо

Топлите нюанси не ви харесват? Пригответе лилавия си шампоан, защото този супер светлорус нюанс блести и блести. Той също така се съчетава добре с неутрални тъмни корени, така че помолете фризьора си за потъмняване на корените, ако не искате строга промяна.

Не точно черно

Въпреки че е много тъмен, този цвят всъщност е най-тъмният нюанс на кафявото с много студен, пепеляв оттенък, почти придаващ вид на черно. Също така е любим на множество знаменитости, като наскоро е видян при звезди като Били Айлиш, Дуа Липа, Оливия Родриго и Меган Фокс. Не точно черното не позволява на кичурите ви да изглеждат груби или изтощени, като в същото време запазва поразителния мастилен вид на косата.

Плейбой блондинка

Напомняне за 90-те години, това яркорусо се постига с много отблясъци и е оставено нетонизирано, за да придаде леко суров, избелен вид. Благодарение на съвременната грижа за косата, този цвят може да бъде постигнат, като същевременно косата се поддържа в здраво състояние, за да изглежда като умишлен моден избор. За да постигнете нюанса, помолете фризьора си за руси акценти по цялата коса, които са достатъчно ярки, за да бъдат нетонизирани или пък може да бъдат тонизирани само с прозрачен, разреден тоник. Не забравяйте да поддържате здравето на косата си след това с подхранваща маска.

Пълна промяна – Зоуи Дойч шокира с нова прическа – платинено пикси

Бионсе сбъдна детската си мечта – направи си асиметрична прическа

По-красива коса – експертите съветват да пропуснете шампоана за сметка на балсама

Цветно настроение

Независимо дали мислите за розово или червено, фантастичните цветове са тук, за да останат. Цветовете на дъгата са на мода от известно време и станаха по-популярни едва през последните месеци. Хората са готови да излязат от зоната си на комфорт и да разнообразят живота си, включвайки малко нестандартни и забавни избори. Игривостта на цветовете на дъгата разкрива вътрешното ви дете и ви напомня да рискувате в живота.

Красиво червено

Ако не сте съвсем готови да се обвържете със син, лилав, зелен или розов цвят – но все пак искате да направите нещо смело – помислете вместо това за преминаване към червените тонове. По-наситените цветове са особено свежи за пролетта и могат да бъдат персонализирани според съществуващия цвят на косата. Лесен начин да промените нещата, който не е за постоянно, е да помолите фризьора си да използва демиперманентен цвят върху вече съществуващите акценти в червен тон.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари